Селективний контактний гербіцид у формі водного розчину проти дводольних бур'бур'янів (в т.ч. стійких до 2М-4Х та 2,4-Д) на посівах: пшениці озимої та ярої, жита, ячменю, вівса, ярих зернових з підсівом люцерни або конюшини, проса, рису, кукурудзи, гороху, льону-довгунця, сої, хмелю, люцерни, конюшини польової, м'яка м'яти перцевої, райграсу однорічного.
Діюча речовина: бентазон, 480 г/л
Механізм дії бентазону початково заснований на незворотньому процесі блокування фотосинтетичного транспорту електронів. Як наслідок цієї реакції, переривається асиміляція СО2, і рослина після короткої зупинки в рості гине.
Після поглинання діюча речовина просувається по рослині через міжклітинники та провідні пучки. Сила та напрямок транспорту залежать від ступеня поглинання, місця нанесення, виду рослин, стадії розвитку та умов навколишнього середовища. Діюча речовина рухається переважно акропітально (від основи до верхівки).
Сприятливі для росту рослин погодні умови призводять до посилення поглинання діючої речовини та покращують її дію.
Після використання препарату БАЗАГРАН® не менше 4-х годин не повинно бути опадів та не потрібно проводити зрошення, щоб діюча речовина могла проникнути в бур'яні.
Норма витрати препарату: 2-6 л/га, залежно від культури та її фазі розвитку (бур'яні не повинні бути в стадії більше 2-4 листків).
Витрата робочої рідини: 200-300 л/га
Для отримання максимального ефекту від застосування препарату листя та стебла бур'бур'янів повинні бути достатня змоченими робочим розчином. Обприскування необхідно проводити не пізніше того рядка, коли вегетуюча культура закриє бур'яні від попадання розчину гербіциду.
Змішуваність:
БАЗАГРАН® можна використовувати в сумішах з препаратами ПІВОТ® та ПУЛЬСАР® 40. З іншими препаратами дослідження не проводилися.
Токсичність:
Препарат малотоксичний для теплокровних та нетоксичний для бджіл.
Основні | |
---|---|
Виробник | BASF |
Препаративна форма | Водний розчин |
Вміст діючої речовини | бентазон |
Спектр гербіцидної активності | дводольні бур'яні |
Характер дії пестициду | Виборчого |
Користувальницькі характеристики | |
Тип впливу на організм | Контактні |
Оброблювані культури | ярова/озима пшениця пшениця, ячмінь, овес, просо, соя, люцерна, конюшина, рис, горох, кукурудза, льон, хміль, м'яка м'ята перцова |